Risottosöndag!

Under de 5 timmarna vi står på weekdays glasgolv och låtsasspelar diskuterar vi ofta mat. Gårdagens tema var ”kladdigt”. Tacos, hummer (lyxFridas dröm) och Risotto. Så igår gick jag hem och lagade det sista jag kom ihåg att vi pratade om vilket var just Risotto. Och det blev förjävlabra! Så här kommer mitt egenkomponerade (jättevåra) Risotto-recept.

Vad du behöver:

 • Hönsbuljong.
 • Vitt vin.
 • Gul lök.
 • Risotto-ris.
 • Sparris.
 • 100 (eller 20)  små gulliga svampar. Jag tog små skogschampinjoner.
 • 4 st Stora svampar med mer smak. Jag tog Portabello.
 • En jävla massa ost.

Då är det dags:

Börja med att koka upp 2 liten vatten men mycket höndbuljong i. Skär sedan upp den gula löken i grova bitar. Stek den i smör tills den blir mjuk och lite genomskinlig. Använd en stekpanna med höga kanter eller en stor kastrull. Sen häller du i 4 dl risottoris. Häll på 2 dl vitt vin och låt det koka ihop någon minut. Nu kokat buljongen! Häll då på det pö om pö på riset. Riset ska aldrig bada i buljong utan häll på mer först när det kokat in i riset.

Samtidigt som du pytsar på buljong på riset steker du upp svamparna i smör. Dem ska bara få lite färg så glöm inte bort dem. Jag brukar riva lite mörk choklad över och hälla på en skvätt soja för att få mycket smak.

Glöööööm inte riiiiset! PÖ OM PÖ!

Jag köpte fryst smal sparris så det var bara att skära upp dem och steka tills dem fått färg. Men jag antar att ni som köper färsk bör förkoka dem en snabbis.

Så, nu när riset svällt upp, buljongen är slut, svamparna chokladiserade och sparrisen knaprig så kan du röra ihop skiten. På med två nävar ost och låt det götta ihop sig i några minuter.

Klaaaaaaart!

risotto.2

risotto.1(Ja, Jag har gjort kamel-ljuset själv).

Risotto kan en ju äta hur mycket som helst av, ändå blev det 4 matlådor som nu ligger och väntar i frysen. Så peace out, varsågod för tipset och ha en schön söndag nu kids.

Ömma okristna Kyssar /Sanna

 

4 kommentarer
 1. Att vara student suger jag vill jobba skriver: 3 februari, 201405:40

  Hejhej! Ni är grymma!

  En allmän fråga bara. Vad FAN ska jag göra i sommar? Tipz? Sen behöver jag typ (fast jo) hitta nåt extrajobb så att jag hinner tjäna livsnödvändiga pengar till sommaren. Tipz på tjäna-pengar-till-sommaren-jobb? Att vara student suger! Tack och hej.

  • flickpingis skriver: 9 februari, 201405:50

   Haha. Skulle älska att få bestämma detta. En Enhörnings-farm? Eller nej. Jobba på ett hunddagis. Eller sälja glass. Eller vänta ”inför sommaren jobb”. Sitta barnvakt? Och i sommar ska du starta den där Enhörnings-farmen. Och så ska jag komma dit och klappa! /Sanna

 2. Anna skriver: 9 februari, 201401:06

  Du måste visa hur du gjorde kamelljuset! Måste ha ett likadant innan jag avlider!!

  • flickpingis skriver: 9 februari, 201405:51

   Jaaa! Kan skriva ett helt inlägg om det senare! Lovar.

Skriv en kommentar